Världsarvsrundan

Världsarvsrundan startar och slutar i Mörbylånga

För grupper på 5 – 12 personer
Standardturen utgår från cykeluthyrningen i Mörbylånga. Vi cyklar då från Mörbylånga via Bårby över Stora Alvaret till östra sidan. I Alby äter vi lunch eller annan förtäring på Blå Porten och cyklar sedan vidare söderut till Skärlöv där vi lämnar stora vägen. Turen går nu på den gamla järnvägsbanken tillbaka över Alvaret till rastplatsen vid Penåsa som är ett gammalt banvaktarboställe med två ödegårdar. Vidare via Kastlösa ner till den nyanlagda cykelvägen vid Kalmarsund. Tillbaka i Mörbylånga efter ca 45 km cykling som brukar ta 4 – 5 timmar. Under turen stannar vi till på 10 – 15 platser där guiden berättar om Världsarvet och hur det är att bo på södra Öland.

Resized_20200722_161658_4852

Guidningen startar normalt kl 10 och är tillgänglig vår, sommar och höst. Föranmälan krävs minst 5 dagar i förväg.

För en grupp är den fasta kostnaden för själva guidningen 1.300 kr plus en rörlig kostnad på 150 kr per person. För guidning på engelska eller tyska är den fasta kostnaden 1.600 kr och den rörliga 150 kr. För grupper erbjuds även andra turer i Världsarvet enligt önskemål.

Följande cykeltyper finns till uthyrning (det går också att ta med egen cykel)

Standardcykel 3-växlad 170 kr
Elcykel 440 kr
Touring (hybrid 16-växlar) 320 kr

Vi som guidar är Gunnar Kvarnbäck (driver också cykeluthyrningen) och Eva Åkerstedt (med företaget Ölandsnatur), båda är auktoriserade Ölandsguider

Mera om Världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap finns på www.sodraoland.com

cykelguidning_skalad