Om företaget

image005Jag som driver företaget heter Gunnar Kvarnbäck.  Cykelintresset har funnits hela livet.  Som barn cyklade jag och min kusin Torsten från Strängnäs till Enköping och tillbaka igen. Det var drygt 6 mil på en dag.  Inte så illa för en 10-åring på en enkel cykel utan några växlar.  På 60-talet var jag nästan den ende som cyklade i Stockholm.  År 2007 cyklade jag och sonen Elias från Gibraltar och hem till Öland (www.farsonfar.blogg.se ). Jag började hyra ut cyklar på Solberga Gård, Köpingsvik, som jag drev i 23 år. 

Ölands Cykeluthyrning finns sedan 2012 i Mörbylånga och i Borgholm sedan 2013.  Totalt finns det drygt 200 cyklar. Under år 2022 sker uthyrningen i Borgholm vid Strand Hotell

Under sommaren 2021 är två erfarna personer anställda i företaget. I Borgholm träffar du Elias Kvarnbäck och i Mörbylånga mestadels Ove Rosell som jobbade här även år 2019 och 2020. Gunnar själv jobbar omväxlande i Borgholm och Mörbylånga, sitter rätt mycket vid skrivbordet och unnar sig en del cykelturer på södra Öland.

Elias sköter uthyrningen i Borgholm

 

Ove tar hand om uthyrningen i Mörbylånga

 

Nedan kan ni se en film om företaget. Producent är Staffan Lagerström.