Om företaget

image005Jag som driver företaget heter Gunnar Kvarnbäck.  Cykelintresset har funnits hela livet.  Som barn cyklade jag och min kusin Torsten från Strängnäs till Enköping och tillbaka igen. Det var drygt 6 mil på en dag.  Inte så illa för en 10-åring på en enkel cykel utan några växlar.  På 60-talet var jag nästan den ende som cyklade i Stockholm.  År 2007 cyklade jag och sonen Elias från Gibraltar och hem till Öland (www.farsonfar.blogg.se ). Jag började hyra ut cyklar på Solberga Gård, Köpingsvik som jag drev i 23 år. 

Ölands Cykeluthyrning finns sedan 2012 i Mörbylånga,  i Borgholm sedan 2013 och  i Kalmar sedan 2014.  Totalt finns det drygt 200 cyklar. Från år 2020 är vår egen uthyrning stängd i Borgholm, men nu sker uthyrning i samverkan med Strand Hotell.

Under sommaren 2020 är två erfarna personer anställda i företaget.
I Kalmar träffar du för det mesta Andreas Gustaver som gör sin tredje säsong på Ölands Cykeluthyrning. I Mörbylånga träffar du mestadels Ove Rosell som jobbade här även år 2019. Gunnar själv jobbar omväxlande i Kalmar och Mörbylånga, sitter rätt mycket vid skrivbordet och unnar sig en hel del cykelturer på södra Öland.

Andreas Gustaver Ove Rosell